Πόσο σημαντικές είναι οι ενημερώσεις της ιστοσελίδας σας;

Πόσο σημαντικές είναι οι ενημερώσεις της ιστοσελίδας σας;

cms

Οι ενημερώσεις λογισμικού είναι ένα από τα πολλά καθήκοντα που εμπλέκονται στην διατήρηση μιας ιστοσελίδας.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες μιας ιστοσελίδας παρακάμπτουν αυτό το βήμα διότι δεν θεωρούν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνονται συνεχείς ενημερώσεις μιας ιστοσελίδας είναι λιγότερος από τον χρόνο που θα αφιερωθεί π.χ. για τα καθάρισμα ενός ιού που εισέβαλε στην ιστοσελίδα μας επειδή δεν ήταν ενημερωμένη με την τελευταία έκδοση του λογισμικού που χρησιμοποιούμε (βλ. WordPress, Magento, Joomla, κλπ.)

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι μια ενημέρωση περιλαμβάνει αλλαγές οι οποίες σε προστατεύουν από hackers, αυτό είναι τελείως λάθος καθώς μια ενημέρωση μπορεί να περιλαμβάνει μια πληθώρα πραγμάτων.

Για παράδειγμα η ιστοσελίδα μας μπορεί να χρειάζεται ενημέρωση γιατί κάτι έχει αλλάξει στις νέες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης που χρησιμοποιούμε (βλ. Google Chrome, Mozilla Firefox)

wordpress-tools-600x250

Μια ενημέρωση στα πρόσθετα (extensions/plugins/modules) της ιστοσελίδας σας, εξασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας θα είναι συμβατή με νέες τεχνολογίες οι οποίες εκδόθηκαν μετά από την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Π.χ. είναι πολύ πιθανό μια WordPress έκδοση του 2012 να μην είναι συμβατή με ένα πρόσθετο που βγήκε το 2015 ή το 2016.

Η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς. Οι ενημερώσεις λογισμικού υπάρχουν έτσι ώστε η ιστοσελίδα μας να συμβαδίζει με αυτές τις νέες τεχνολογίες. Είτε πρόκειται για την αξιοποίηση νέων χαρακτηριστικών ή απλά για να είναι συμβατή με άλλες online τεχνολογίες, θα πρέπει να ενημερώνετε την ιστοσελίδα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να μείνετε πίσω.

Όταν είχε αρχικά εγκατασταθεί το λογισμικό που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα σας, αναπτύχθηκε για να είναι συμβατό με συγκεκριμένες εκδόσεις άλλου λογισμικού. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση Magento είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να εκμεταλλευτείτε νέες δυνατότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Τέλος, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν της ενημερώσεις λογισμικού όσο σοβαρά λαμβάνετε υπόψιν το ανέβασμα ενός νέου άρθρου στην ιστοσελίδα σας ή την εισαγωγή ενός νέου προϊόντος. Η ενημερώσεις είναι ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ιστοσελίδα σας και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της.

Share This: