ΠΡΟΣΦΟΡΑ για Website Δείτε εδώ!
logo
logo

Επικοινωνήστε μαζί μας

Awesome Image Awesome Image
Shopify vs WooCommerce

Shopify VS WooCommerce

Listen here!

Shopify vs WooCommerce

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε βασικές διαφορές μεταξύ του Shopify και του WooCommerce. Αναμφισβήτητα είναι δυο CMS με μεγάλη δημοτικότητα και πάνω σε αυτά έχουν ‘χτιστεί’ πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα.
1η Διαφορά ( Επίπεδο αναβαθμίσεων & κόστος υποστήριξης)
Πολύ γρήγορα θα σας γράψουμε την πιο βασική διαφορά που δεν είναι άλλη από την ελευθερία και την αυτονομία που σας προσφέρει το Shopify ως προς την τεχνική πλευρά (αναβαθμίσεις, κ.ά), σε σύγκριση με το WooCommerce που θα χρειαστεί να είστε τεχνικός ή να πληρώνετε χρήματα για να διατηρείτε το e-shop σας ασφαλές και αναβαθμισμένο.
2η Διαφορά (Δημοτικότητα CMS / Μερίδιο ηλεκτρονικού εμπορίου)
Τα τελευταία 5 χρόνια σε Παγκόσμιο επίπεδο το Shopify και το WooCommerce σημειώνουν σταθερή αύξηση της δημοτικότητάς τους και αναπτύσσονται διαρκώς. Το Shopify, όμως σύμφωνα με τα Google Trends κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο και φαίνεται να έχει ξεπεράσει το WooCommerce.
3η Διαφορά (Web Hosting – Φιλοξενία)
Ένα αρκετά μεγάλο αγκάθι για τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι η φιλοξενία (Web Hosting). Η φιλοξενία ενός e-shop είναι σημαντική οντότητα για την εύρυθμη λειτουργία του, την ταχύτητα και την ασφάλεια των δεδομένων. Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες e-shop έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα προαναφερθέντα θέματα. Είναι ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν ανασφάλεια στους επισκέπτες του e-shop, απώλεια παραγγελιών αλλά και ανασφάλεια στην ίδια την επιχείρηση που επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις της, ενώ δεν ανταποκρίνεται εύρυθμα το e-shop της.
Γιατί, όμως αναφέρω τα παραπάνω; Διότι με το Shopify δε χρειάζεται να ψάχνετε ένα πάροχο hosting όπως με το WooCommerce. To Shopify προσφέρει σε όλες τις βαθμίδες συνδρομής δικό του hosting και σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστείτε τη φιλοξενία του e-shop σας. Επίσης, το hosting που σας παρέχει είναι unlimited χωρίς περιορισμούς στη χωρητικότητα και στο bandwidth. Ακόμη και το ssl certificate είναι ενσωματωμένη υπηρεσία και δεν χρειάζεται να το πληρώνετε extra όπως με το WooCommerce.
4η Διαφορά (24/7 Support)
Ο σκοπός του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να προβάλλει σωστά τα προϊόντα σας όλο το 24ωρο στο Internet. Μερικοί παράγοντες όμως μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του e-shop. Παραπάνω αναφέραμε μερικούς. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να μπορείτε να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τεχνικό για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το Shopify προσφέρει 24/7 customer support και μπορείτε και εσείς απευθείας να ζητήσετε την πολύτιμη βοήθειά τους. Δοκιμασμένα έχουν γρήγορο και αξιόπιστο support. Σε αντίθεση με το WooCommerce, όπου ο πιο εξυπηρετικός τρόπος είναι να απευθυνθείτε πρώτα σε αυτόν που κατασκεύασε το e-shop σας ή σε έναν web developer που να έχει γνώσεις WooCommerce. Αυτό συνεπάγεται κόστος υποστήριξης που με το Shopify μπορείτε να το γλιτώσετε.
5η Διαφορά (Design Shopify)
Μιλώντας για design σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί, καθώς το θέμα καλαισθησίας είναι υποκειμενικό.
Μπορούμε όμως, εφόσον έχουμε δημιουργήσει δεκάδες e-shop σε WooCommerce να μιλήσουμε με τη δική μας εμπειρία, αλλά και το feedback των πελατών μας. Πάντα προσπαθούμε να παραδώσουμε ένα όμορφο e-shop, όμως τα επίπεδα καλαισθησίας στο WooCommerce είναι περιορισμένα σε σύγκριση με το Shopify. Το Shopify διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα από Τemplates που τα θεωρούμε πιο ‘έτοιμα’ αισθητικά σε σύγκριση με το WooCommerce, όπου πρέπει να σχεδιάσετε πολλά σημεία για να το ομορφύνετε!
Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι το Shopify δείχνει πιο σύγχρονο χάρη στις λειτουργίες που προσφέρει και έχει μια εμφάνιση που θυμίζει e-shop του εξωτερικού! Είναι ένα στοιχείο που έλειπε από την Ελληνική διαδικτυακή αγορά τα τελευταία χρόνια και με τον ερχομό του Shopify σίγουρα το επίπεδο καλαισθησίας θα βελτιωθεί.
Τέλος, σε επόμενο άρθρο θα σας δώσουμε και μερικά δυνατά σημεία του Shopify όσον αφορά το Digital Marketing και πώς μπορείτε να δείτε εμφανή αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το.
Μέχρι τότε να είστε καλά! Τα ξαναλέμε!
Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας!

Shopify vs WooCommerce

Ακολούθησε μας στο Facebook για να ενημερώνεσαι και για άλλα άρθρα μας.
Facebook
Twitter
LinkedIn