ΠΡΟΣΦΟΡΑ για Website Δείτε εδώ!
logo
logo

Επικοινωνήστε μαζί μας

Awesome Image Awesome Image
Off-Facebook Activity - IMBnet.gr Blog

Off- Facebook Activity – Πώς να προστατεύσετε τα δεδομένα σας

Listen here!

Οι φήμες περί απώλειας αλλά και πώλησης των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Facebook δημοσιεύει μια λειτουργία και ένα «εργαλείο» που είχε ανακοινωθεί από το 2018. Σύμφωνα με αυτό, θα μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα που συλλέγονται από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Δεδομένα στο Facebook – On & Off-Facebook Activity

Φυσικά, θα πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό και ξεκάθαρο κάτι πολύ βασικό. Ακόμη κι αν ακολουθήσετε τη διαδικασία αυτή, το FB θα συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα από εσάς. Αυτά όμως που θα αποστέλλονται από τρίτους ιστότοπους και εφαρμογές, δε θα συνδέονται άμεσα με το λογαριασμό σας. Πώς όμως θα βρείτε το εργαλείο και πώς θα ρυθμίσετε ποια δεδομένα θα αποστέλλονται εκ μέρους του λογαριασμού σας;

Για να το βρείτε το εργαλείο «Off-Facebook Activity», θα πλοηγηθείτε ως εξής:

  • Συνδεθείτε στο προσωπικό προφίλ σας, από σταθερό υπολογιστή ή laptop, και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις. Θα τις βρείτε πατώντας το μπλε βελάκι που στοχεύει προς τα κάτω, τέρμα δεξιά στην μπλε μπάρα της κορυφής.
  • Επιλέξτε το μενού «Πληροφορίες σας στο Facebook» και έπειτα το μενού «Δραστηριότητα εκτός Facebook».
  • Έπειτα θα δείτε μια λίστα από εφαρμογές και ιστότοπους που στέλνουν δεδομένα στο FB για εσάς.
  • Πατώντας στο κουμπί «Τι μπορείτε να κάνετε στη σελίδα» ή «Διαγραφή Ιστορικού» σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τι θα γίνεται με τα δεδομένα σας.

Αν θέλετε να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες εκτός Facebook, επιλέγοντας «Περισσότερες επιλογές» και στη συνέχεια «Διαχείριση Μελλοντικής Δραστηριότητας». Εκεί ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε αντίστοιχα το διακόπτη «Future Off-Facebook Activity», και εν συνεχεία, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας αυτή. Αυτό ήταν!

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, πως αυτό το βήμα αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα από το Facebook. Αυτό ισχύει τόσο για τον τρόπο που συλλέγονται τα δεδομένα, όσο και για τη δύναμη που έχει ο χρήστης στη διαχείριση αυτών. Αυτό το βήμα αποτελεί φυσικά και μια κινηση «υποχώρησης» του κολοσσού στις συνεχόμενες πιέσεις της Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό βέβαια συντελέσε και η εγκαθίδρυση του GDPR, από το 2019.

Για περισσότερα νέα και tips για τα προσωπικά σας δεδομένα, διαβάστε περισσότερα στο Blog μας εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn