ΠΡΟΣΦΟΡΑ για Website Δείτε εδώ!
logo
logo

Επικοινωνήστε μαζί μας

Awesome Image Awesome Image
imbnet_blog_5_logoi_social_media

5 λόγοι που η επιχείρηση σου χρειάζεται social media marketing!

Listen here!
Τo Social Media Marketing είναι πλέον από τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να έχει η επιχείρηση σου. Πιο απλά η επιχείρηση σου χρειάζεται να δηλώνει την παρουσία της στα social media ανεξαιρέτως του μεγέθους της, καθώς είναι μέρος του στρατηγικού μάρκετινγκ.
Το 59% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι χρήστες του διαδικτύου. Αυτομάτως γίνεται αντιληπτό πως μέσω τον social μπορείς να προσεγγίσεις έναν πολύ μεγάλο αριθμό δυνητικών πελατών για την επιχείρηση σου σε αντίθεση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Έτσι δημιουργώντας διαφημίσεις απευθυνόμενες στο πιθανό κοινό των social media της επιχείρησης σου ενισχύεις τις πωλήσεις και το brand awareness.
Σήμερα το Social Media Marketing έχει γίνει ένα μεγάλο “παζάρι” όλο και περισσότερες επιχειρήσεις τοποθετούν διαφημίσεις και προϊόντα. Οι κινήσεις αυτές συνεχώς αυξάνονται καθώς παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση από τους πελάτες. 
Πριν δούμε τους λόγους  που η επιχείρηση σου χρειάζεται social media marketing ας ρίξουμε μια ματιά σε μια έρευνα. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία αναλύσεων Clutch και απευθύνθηκε σε 344 social media marketers παγκοσμίως. 
 • Το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα social media επηρεάζουν θετικά τις πωλήσεις και τα συνέπεια τα έσοδα.
 • Οι 5 αποδοτικότερες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων:
 1. 1. Facebook 89%
 2. 2. LinkedIn  83%
 3. 3. YouTube 81%
 4. 4. Twitter  80%
 5. 5. Instagram 56%

 • Το περιεχόμενο με τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις είναι:
 1. 1. Άρθρα 
 2. 2. Βίντεο 
 3. 3. Φωτογραφίες

 • Σχεδόν το 80% των επιχειρήσεων μοιράζεται πρωτότυπο υλικό.
 • Οι πιο σημαντικές μετρήσεις για μία επιχείρηση είναι:
 1. 1. Αλληλεπιδράσεις 
 2. 2. Μετατροπές

 • Τα social media είναι πιο αποδοτικά στις επιχειρήσεις B2C (επιχείρηση – πελάτης) παρά στις επιχειρήσεις B2B (επιχείρηση – επιχείρηση)
 • Οι μεγαλύτερες δυσκολίες στα social media είναι:
 1. 1.Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων
 2. 2. Μη επαρκής στρατηγική 
 3. 3. Στήσιμο κοινότητας με influencers και ακόλουθους.

Ας δούμε τώρα 5  λόγους που η επιχείρηση σου χρειάζεται social media marketing!

Βελτίωση του Brand Awareness.

Βάζοντας μπροστά την προβολή της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα αυξηθεί η αναγνώριση της επωνυμίας σου! Έρευνες δείχνουν πως το 91% των digital marketers υποστηρίζουν ότι η στρατηγική αυτή αύξησε σημαντικά την προβολή και την εμπειρία του χρήστη.

Έλα πιο κοντά με τους πελάτες σου.

Η επαφή με το κοινό σου μεσω του Social Media Marketing μόνο καλό θα σου κάνει. Έτσι θα μάθεις τις επιθυμίες τους και θα μπορέσεις να καλύψεις τις ανάγκες τους. Με την επικοινωνία αυτή κερδίζεις μετατροπές, όπου τις περισσότερες φορές μεταφράζονται σε έσοδα ή επαφές με πελάτες. Ακόμα με αυτήν την αμφίδρομη επικοινωνία δημιουργείς δεσμούς με τους πελάτες σου, κάτι που θα βοηθήσει σε βάθος χρόνου, καθώς το αφοσιωμένο κοινό (repeaters) μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς τρόπους ευεργετικά σε ένα brand.

Μάθε τον ανταγωνισμό.

Ευτυχώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα social media. Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τους ανταγωνιστές σου. Το να αναλύσεις τον ανταγωνισμό σου δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς μπορείς να αναγνωρίσεις λάθος δικές σου προσεγγίσεις και σφάλματα του ανταγωνισμού. Έτσι μπορείς να φτιάξεις την τέλεια “συνταγή” για το target group σου!

Αύξησε την επισκεψιμότητα.

Τα social media συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση επισκεψιμότητας του site σου. Όταν μοιράζεσαι τα προϊόν σου και στα δύο, δίνεις στον πελάτη έναν σοβαρό λόγο να πατήσει το link για να μεταφερθεί στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σου. Επομένως όσο περισσότεροι επισκέπτονται το site τόσο περισσότεροι μπορεί να καταλήξουν σε μετατροπές μέσω του social media marketing!

Κάνε την επένδυση σου πιο αποδοτική (ROI)

Οι ενέργειες που έχουμε προαναφέρει θα αυξήσουν σίγουρα την απόδοση της επένδυσης σας! Τα έσοδα θα αυξηθούν καθώς το κόστος των διαφημίσεων στις συγκεκριμένες πλατφόρμες είναι μικρότερο των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας! Επίσης αυτές είναι οι ενέργειες θα μετατρέψουν τους πιστούς πελάτες σε αφοσιωμένους, και τους δυνητικούς σε ενεργούς πελάτες. Το κοινό που θα δημιουργηθεί θα προσφέρει μετατροπές και κατά συνέπεια πωλήσεις & έσοδα!Αδιαμφισβήτητα οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντικές για μια επιχείρηση και ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τους επαγγελματίες του είδους. Ένα μελετημένο σχέδιο δεν αρκεί, χρειάζεται την ίδια εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα της επένδυσης. Ο ανταγωνισμός σου εξελίσσεται, το πεδίο γύρω σου αλλάζει, εσύ θα μείνεις πίσω; Διάλεξε τους σωστούς συνεργάτες  στο social media marketing και πορεύσου μαζί μας στην επιτυχία! 
Facebook
Twitter
LinkedIn